fbpx
Најди веднаш

Предлог за оваа Есен Куршумлиска бања

Поздрав на 2020, никогаш да не се повтори!

Нашиот тим 2020 година ја дочека со многу ентузијазам, големи планови за нови дестинации, нови авантури и нови предизвици. Ја започнавме на повеќе дестинации Букурешт, Истанбул, Будва, Белград и Софија.За…

Read More

Виртуелно патување и инспирација за реално патување, преку книга, филм и храна во Франција

Франција е на врвот на листата на најпосетувани земји, од Париз, до Стразбур, Колмар и се до морските вински атрактивни предели. Оваа земја е позната по виното, љубовта, модата, живописн…

Read More

Виртуелно патување и инспирација за реално патување, преку книга, филм и храна во Австралија

Постојат различни начини да се инспирираме за патување и веднаш да сакаме да го спакуваме куферот. Еден од тие е дефинитивно е филмот, снимен во далечна и езотична земја, кој…

Read More

Известување за туристички аранжмани за претстојните пролетни и летни патувања за лето 2020

Согласно моменталната состојба на прогласена пандемија на светско ниво поради брзото ширење на коронавирусот (COVID - 19), туристичката агенција STAFF Travel Agency, за жал донесе одлука за ЦЕЛОСНО ОТКАЖУВАЊЕ на…

Read More

6 работи кои може да ги направите од вашиот дом до следното патување

Со појавата на новиот корона вирус, сите патувања се откажани со цел минимизирање на движењето ширум светот и заштита на здравјето на луѓето. Се надеваме дека ги почитувате препораките за…

Read More

Патувајте во светот од Вашиот дом

Во моментов поради новонастанатата ситуација, одложени и откажани се сите патувања со цел да се спречи ширењето на новиот вирус Covid-19. Како дел од мерките, Властите препорачуваат да не се…

Read More

Седете дома и виртуелно посетете ги светски најпознатите музеи

Согласно новонастанатата ситуација, Властите ширум светот препорачуваат да не се патува и да се остане во својот дом со цел спречување на ширењето на новиот вирус Covid-19. Иако во моментов…

Read More

10 најдобри јадења во Босна и Херцеговина!

Босанската кујна се рангира како една од најдобрите во Источна Европа со влијанија од Османлиите, Медитеранот и Централна Европа. Јадењата, како босанските цевапи и месото на скара, се омилени за…

Read More

Најпопуларни 12 српски јадења

Србите се познати по нивната голема љубов кон храната, а за нив седењето на оброк е едно од најголемите задоволства во животот, за што тие исто така се гордеат со…

Read More