fbpx
Најди веднаш
зошто

Зошто да патуваш за Велигден?

Велигден или Воскресение Христово е најважниот верски празник во православниот календар. Христијанските верници со овој празник го прославуваат воскреснувањето на богот Исус Христос.
Овој празник на различни места се прославува на различен начин, секое место има своја традиција.
Ако за Божиќ велат дома да си за Велигден можеш да шеташ, да запознаваш и искусуваш нови традиции.

Зошто да патуваш за Велигден?

  • Затоа што има неработни денови.
  • Затоа што освен вртење околу црква, можеш да видиш нешто поразлично.
  • Да се омрсиш со јагнешко, наместо со јајце.
  • Да го прославиш овој голем празник со илјадници луѓе.
  • Затоа што имаш можност да си честиташ на друг јазик.
  • За да научиш како е Христос Воскресна на друг јазик.
  • Да скршиш ќуп за среќа.
  • Затоа што можеш да гледаш во огномет точно на полноќ.
  • За да бидеш како Џокси, заљуби се и ти. 🙂

 

                                                   Зошто

 

Ana Marija Aleksova

View All Posts