Нова Година 2024 Будва

Цена

99.00

Траење

4 дена

За патувањето

Будва секоја година за Нова Година година e популарна поради Балканските изведувачи и прекрасната програма на плоштад. Оваа година новата година ќе ја дочекате со: Тони Цетински, Ван Год, Џорџе Давид и Ивана Петерс, Жељко Јоксимович и Марија Шерифович. На ова екскурзија имате можност да ги посетите Дубровник, Котор и Тиват, во продолжение можете да ја прочитате програмата по денови…

Редовна цена на аранжманот 109 евра

ПРОМО ЦЕНА 99 ЕВРА ДО 05.12.2023

Што е вклучено:

Не е вклучено:

 • Автобуски превоз
 • 2 ноќевања во приватни вили.
 • Организирана прошетка во Будва
 • Туристички придружник за време на престојот
 • Организација и реализација на аранжманот

Не е вклучено:

 • Патничко осигурување (се вади во агенција
 • Туристичка такса 2 евра од лице. Се плаќа задолжително во автобус
 • Факултативен излет до Тиват и Котор 25 евра (патникот при уплата на аранжман, задолжително се изјаснува дали ќе оди на екскурзијата или не, во автобус се уплаќа за екскурзијата
 • Факултативен излет до Дубровник – 30 евра (патникот при уплата на аранжман, задолжително се изјаснува дали ќе оди на екскурзијата или не, во автобус се уплаќа за екскурзијата)
 • Влезници за културно – историските споменици и локалитети
 • Патничко осигурување (се вади во агенција
 • Туристичка такса 2 евра од лице. Се плаќа задолжително во автобус
 • Факултативен излет до Тиват и Котор 25 евра (патникот при уплата на аранжман, задолжително се изјаснува дали ќе оди на екскурзијата или не, во автобус се уплаќа за екскурзијата
 • Факултативен излет до Дубровник – 30 евра (патникот при уплата на аранжман, задолжително се изјаснува дали ќе оди на екскурзијата или не, во автобус се уплаќа за екскурзијата)
 • Влезници за културно – историските споменици и локалитети

Програма

Состанок на групата во 22:00 часот и заминување за Црна Гора во 22:30 часот. Патот води преку Косово и Албанија со попатни паузи. За точно време на поаѓање патниците ќе бидат известени на 2 дена пред реализација на арнжманот.

Пристигнување во Будва во утринските часови, разглед на градот со локален водич. Сместување. Слободно време за индивиуални активности. Ноќевање.

Можност за факултативна посета на Дубровник, кој преставува еден од најубавите стари градови на Медитеранот. Со своите плоштади, катедрали, фонтани и музеи, ги руши сите временски бариери и ја чува својата автентичност од 15. и 16. век. Од градските ѕидини се пружа незаборавен поглед на Островот Локрум и преубавот Јадранско море. Разглед на градот со локален водич… Слободно време за прошетка низ Дубровник. враќање во Будва. Индивидуален дочек на Нова Година на плоштад. Ноќевање.

Среќна Нова Година .Напуштање на собите. Заминување на екскурзија. Првото место што се псоетува е местото Тиват, кој е најмладиот град во заливот Бока. Градот е прилично мал и се наоѓа околу центарот и брегот. Главното шеталиште богато со палми е полно со ресторани и кафетерии а преубавите јахти го прават ова место луксузно и доста атрактивно за туристите. Атрактивен е во зима и во лето, со пријатна медитеранска клима. Тиват е модерен медитерански град ориентиран кон развој на туризмот и град што станува од ден на ден повеќе привлечен за туристите. Слободно време за индивидуален разглед. Прошетката продолжува низ Котор каде се разгледува градот со локален водич. Котор е лавиринт од средновековни цркви, катедрали, венецијански палати и столбови. Со Котор владееле Илирите, Римјаните, Византијците, Австро-Унгарците и Венецијанците. Овие освојувачи оставиле многу богатства зад себе, како што се ренесансните палати, барокните кули и нејзиниот најмонументален тестамент, катедралата Св. Трипун, кој е повеќе од три века постар од откривањето на Америка. Изобилството на културно-уметнички споменици е причина зошто Котор е на листата на заштитено културно наследство на УНЕСКО. Во Котор можете да го видите поморскиот музеј, катедралата Св.Трифун, црквата Св.Лука, Столбот на срамот, црквата Св.Никола. По разгледот слободно време за ручек. Поаѓање за Скопје во попладневните часови. Патниците кои нема да одат на овој факултативен излет имат слободно веме. Во договорено место и време се собират од Будва и поаѓање кон Македонија. Пристигнување во Скопје после полноќ.

Календар и цени

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
December 2023
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
99.00

Нова Година 2024 Будва и Дубровник

General price: Adult (18+ years) 109.00 / ticket
30
99.00

Нова Година 2024 Будва и Дубровник

General price: Adult (18+ years) 109.00 / ticket
31
99.00

Нова Година 2024 Будва и Дубровник

General price: Adult (18+ years) 109.00 / ticket
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
January 2024
1
99.00

Нова Година 2024 Будва и Дубровник

General price: Adult (18+ years) 109.00 / ticket
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
February 2024
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
March 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
April 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
May 2024
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
June 2024
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
July 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
August 2024
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
September 2024
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
October 2024
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
November 2024
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Повеќе информации

Датуми