8МИ ДЕКЕМВРИ ВО БЕЛГРАД И ЕТНО СЕЛО СТАНИШИЧИ

Цена

129.00

Траење

3 дена

За патувањето

Белград е на врвот на листата на градови со најдобар ноќен живот. Главниот српски град го зазеде првото место поради богатата понуда на ресторани, барови и клубови на улицата Скадарлија и на дунавските и савските сплавови, но и поради локалното население, кое со својот ентузијазам придонесува за добрата забава.
Најголемиот и главниот град на Србија – Белград, носи во себе еден посебен шарм на град кој се има преродено од сопствената пепел. Удобно лоциран на местото каде се вкрстуваат реките Дунав и Сава, овој град лесно ќе се вреже во меморијата и душата на секој патник. Иако целосно и припаѓа на Источна Европа, Белград дише западен воздух, предизвикувајќи го она посебно чувство, создадено во некое од неговите скриени катчиња, исто како кај француските градови. Голем број на туристи веќе ги имаат откриено убавините и богатствата на овој град, кои беа непознати до неодамна. Љубителите на културата тука ќе може да уживаат во архитектурата и музеите, додека вљубениците на лудата забава, неуморно ќе можат да го истражуваат незапирливиот, белградски, ноќен живот.

Етно село Станишичи
Место каде што се одмараат очите и душата, човекот станува поблагороден, но и помудар, слушајќи го чврчорењето на птиците, жуборот на потоците и работата на водениците.
На третиот километар од Бјелина кон мостот Павловиќ, во срцето на рамнината Сембер, на површина од 15 хектари, семејството Станишиќ го изградило Етно Село Станишиќи. Етно село Станишиќи е село со дваесетина автентични дрвени куќички, млекарница, воденица, ковач, штала за жито, стари куќи и голем гостински дом, кои се пренесени од селата во општина Вареш и селата од планините Звијезда и Романија, од соседните општини. Амбиентот на етно селото Станишиќи изгледа волшебно, како да не вади од сегашното забрзано време и да не враќа во минатото, да не враќа кај нашите предци и природата, предизвикувајќи восхит од едноставноста на некогашниот начин на живот

 Зимска Бајка во Белград на вода
Секој парк во Белград на вода ќе биде претворен во магична зимска бајка – место за најубави празнични збиднувања, исполнети со убава храна и уште подобра музика.

Редовна цена на аранжманот 149 евра
Промо цена на аранжманот до 11.11/ 129 евра

 

Што е вклучено:

Не е вклучено:

 • Автобуски превоз
 • Посета на Белград со локален водич
 • 2 ноќевања во хотел со 3* во Белград
 • Посета на Зимска Бајка
 • Посета на шопнг центар Галерија

Не е вклучено:

 • Посета на Етно село Станишичи и ручек во ресторан Коноба Етно село Станишичи (40евра)
 • Крстарење по Дунав со брод ( 20 евра )
 • Туристичка такса ( 3 евра )
 • Индивидуални трошоци
 • Посета на Етно село Станишичи и ручек во ресторан Коноба Етно село Станишичи (40евра)
 • Крстарење по Дунав со брод ( 20 евра )
 • Туристичка такса ( 3 евра )
 • Индивидуални трошоци

Програма

Поаѓање на 07.12 во 23:30 од Кочани. Попатно собирање на патници Штип, Овче поле, Велес, Скопје, Куманово.
Пристигување околу 9 часот во Белград 3 часовна прошетка на градот со локален водич (Собрание, плоштад Никола Пашиќ, Теразиска чешма (хотел Москва), Кнез Михајлова, Калемегдан (Калемегданска тврдина), Скадарлија (Боемски кварт). Потоа следи посета на најголемиот храм во Источна Европа Св. Сава. Слободно време за прошетка и индивидуални активности. Околу 14ч. сместување во Хотел 3* слободно време за одмор и релаксација. Во вечерните часови се упатуваме кон Савскиот парк каде може да уживаме во зимската бајка, со автентичен амбиент, пријатна музика, богата гастрономска понуда, како и незаборавните зимски активности лизгање и дружење со Дедо Мраз. Околу 23:00ч собирање на групата на однапред договорено место и упатување кон Хотелот. Ноќевање.
Појадок. Факултативно посета на Етно Село Станишич - место каде се одмараат очите и душата, човекот станува поблагороден, но и помудар, слушајќи го чврчорењето на птиците, жуборот на потоците и работата на водениците.Организиран ручек во ресторант Коноба во Етно селото со избор на мени по ваша желба. Околу 16ч упатување кон Белград. Во 20ч организирано вечерно крстарење со брод по Дунав
Појадок. Се одјавуваме од хотелот и се упатуваме кон шопинг центар Галерија. Слободни 3 часа за шопинг. Во 15:00ч. се упатуваме кон Македонија. Предвидено време за пристигнување е 22:00ч
 • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмногу 5 дена пред тргнување.
 • За реализација на патувањето потребно е минимум од 45 патници.
 • Целосна доплата на аранжманот мора да се изврши најдоцна 10 дена пред тргнување.
 • Во случај на отказ на еден од патниците, за сместување нема поврат на средства
 • Агенцијата го задржува правото по пат на ultra first или last minute понуда да ги објави и продаде слободните капацитети по цени кои се разликуваат од оние кои се веќе објавени во ценовникот. Лицата кои го уплатиле аранжманот по ценовник немаат право на надомест на средства за разликата во цена.
 • Агенцијата го задржува правото на промена на хотел/апартман во случај на технички причини или Overbooking, организаторот ќе го смести патникот според можностите во даден момент во објект од иста категорија или од повисока категорија без надомест
 • Реализацијата на излетите е во зависност од временските услови, организаторот го задржува правото во случај на неповолни временски услови да ги откаже излетите и за истите не следува рефундација.

Календар и цени

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
December 2023
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
129.00

8МИ ДЕКЕМВРИ ВО БЕЛГРАД И ЕТНО СЕЛО СТАНИШИЧИ

General price: Adult (18+ years) 129.00 / ticket
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
January 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
February 2024
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
March 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
April 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
May 2024
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
June 2024
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
July 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
August 2024
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
September 2024
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
October 2024
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
November 2024
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Повеќе информации

Датуми

07.12-10.12

Локација