Атракција – Летање со параглајдер во Македонија

Атракција – летање со параглајдер во Македонија

Зошто да чекориш кога можеш да леташ?!

Луѓето што ќе се погрижат за ова ваше уникатно искуство се професионалци.
Активни се уште од осамостојувањето на нашата земја, а воедно и од појавата на параглајдингот во нашиот регион. Овие пилоти се носители на медали од Светски купови, достигнувачи на светски рекорди, дизајнери на параглајдерска опрема, котираат на самиот врв на Светската ранг листа,  четири членови се и дел од македонската параглајдинг репрезентација, клубот е организатор на голем број на меѓуанродни натпревари,  меѓу кои Европско првенство 2016 година, Светско првенство во 2019 година во дисциплината прелети, додека пак во 2021 клубот го добива бидот за организација на Светско првенство 2021 година во дисциплината прецизно слетување, односно тие се тим кој е професионално посветен на параглајдингот. Академијата и членовите, инструкторите и тандем пилотите се лиценцирани соодветно стандардите и протоколите на Агенцијата за Цивилно Воздухопловство на Р.М (CAA), како и Светската Воздухопловна Федерација (FAI).
SHARE
  • Дестинација:Македонија
  • Траење:183 денови
  • ДАТУМИ : Мај 01 - Окт 31
  • ЦЕНА :

    69,0086,00

Исчисти
Параглајдинг тури
1. Мечкин Камен – Крушево | 4,300 мкд
2. Галичица – Трпејца | 4,800 мкд
3. Галичица – Охрид | 4,300 мкд
4.Трескавец – Прилеп | 4,300 мкд
5. Водно – Скопје | 5.300 мкд
Во цената на сите тури се вклучени фотографии и видео, транспорт до полеувалиштето за време на турата.
Информации:
1.Ваучерите имаат шест месеци важност од денот на нивното подигање.
2. Три денови пред договорениот датум за турата, врз основа на временската прогноза нашиот тим ќе им потврди на клиентите дали турата ќе се одржи.
3. Времетраењето на летот зависи од временските и термичките услови и може да трае од 12 – 20 минути.
4. Можност за повеќе лица истовремено да летаат и уживаат во магијата на параглајдингот.
5. За лица под 16 години потребно е старателска дозвола, детето ја осварува турата во присуство /со дозвола од старател.
7. Потребни се цврсти обувки и облека за соодветно годишно време.
8. Не е потребно било какво знаење или претходно искуство.

Оцениле

Нема осврт.

Биди првиот што ќе сподели “Атракција – Летање со параглајдер во Македонија”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Исчисти