fbpx
Најди веднаш

Вести

Поздрав на 2020, никогаш да не се повтори!

Нашиот тим 2020 година ја дочека со многу ентузијазам, големи планови за нови дестинации, нови авантури и нови предизвици. Ја започнавме на повеќе дестинации Букурешт, Истанбул, Будва, Белград и Софија.За…

Read More

Виртуелно патување и инспирација за реално патување, преку книга, филм и храна во Франција

Франција е на врвот на листата на најпосетувани земји, од Париз, до Стразбур, Колмар и се до морските вински атрактивни предели. Оваа земја е позната по виното, љубовта, модата, живописн…

Read More

Известување за туристички аранжмани за претстојните пролетни и летни патувања за лето 2020

Согласно моменталната состојба на прогласена пандемија на светско ниво поради брзото ширење на коронавирусот (COVID - 19), туристичката агенција STAFF Travel Agency, за жал донесе одлука за ЦЕЛОСНО ОТКАЖУВАЊЕ на…

Read More

6 работи кои може да ги направите од вашиот дом до следното патување

Со појавата на новиот корона вирус, сите патувања се откажани со цел минимизирање на движењето ширум светот и заштита на здравјето на луѓето. Се надеваме дека ги почитувате препораките за…

Read More

Патувајте во светот од Вашиот дом

Во моментов поради новонастанатата ситуација, одложени и откажани се сите патувања со цел да се спречи ширењето на новиот вирус Covid-19. Како дел од мерките, Властите препорачуваат да не се…

Read More

Седете дома и виртуелно посетете ги светски најпознатите музеи

Согласно новонастанатата ситуација, Властите ширум светот препорачуваат да не се патува и да се остане во својот дом со цел спречување на ширењето на новиот вирус Covid-19. Иако во моментов…

Read More

10 најдобри јадења во Босна и Херцеговина!

Босанската кујна се рангира како една од најдобрите во Источна Европа со влијанија од Османлиите, Медитеранот и Централна Европа. Јадењата, како босанските цевапи и месото на скара, се омилени за…

Read More

Најпопуларни 12 српски јадења

Србите се познати по нивната голема љубов кон храната, а за нив седењето на оброк е едно од најголемите задоволства во животот, за што тие исто така се гордеат со…

Read More

Топ 10 – најпопуларни јадења во Романија

Романија е позната меѓународно по легендата за Дракула, Трансилванија и Надија Команеци, нејзината помалку позната кујна е нешто што вреди да се истражува. Традиционалните романски рецепти собираат мешавина од состојки…

Read More