Ако сакате да доживеете романтично летување во Грција, треба да го посетите островот Санторини. Еве што да видите и искусите на овој острoв:

1. Плажи со црн, бел и црвен песок. Поради своето специфично вулканско потелко, тука ќе сретнете плажи со црн, бел и црвен песок. Овде може да вкусите вино произведено од посебна сорта на грозје кое зрее на високите предели.

2.Што да се види и доживее на Санторини, а тоа да не се плажите? Тоа се каскадните, базени со преубавиот поглед кон синиот хоризонт.

3. Фира -вулканскo богатствo на Санторини. Ако бројот на лајкови на Вашиот инстаграм е мерило за добро летување, тогаш Фира е вистинското место. Со своите тесни улици со плаво-бели куќи, магариња со кои се превезуваат туристите и мачките кои мрзливо спијат под ладовината на виновата лоза, се Ваш прв и прав избор.

4. Оиа e исто така вулканско богатство на Санторини и е единственото место во Грција каде што постои организиран дочек на залезот на сонцето и можност да уживате во моментите на среќа.

5. Камари-најубавата плажа на Санторини. Ова место е специфично по црната боја на песокот и е вистиско доживување тука да се бањате. Пристапните терени до плажите, големиот број на базени, барови и ресторани како и поволните цени за сместувањето го прават Камари идеално место за летување.

Доколку ова Ве привлече да го посетите островот Санторини погледнете ја нашата понуда за Велигден на следниот ЛИНК