Стразбур – Колмар за 8-ми Март 3НП

СТРАЗБУР – еден од најзначајните центри на Европската Унија. Карактеристично за овој регион се лозовите насади кои ги даваат едни од најпознатите сортни вина, врв на светскиот квалитет на бели вина од ароматични сорти на грозје. Најпознатиот дел на градот е Пети Франс (Мала Франција), со убавата архитектура од времето на француското владеење. Во околината се наоѓаат градби од времето кога градот бил под германска власт, како: Операта од 19 век, во која опери поставувал Вагнер, како и црквата Св. Тома, во која свирел Моцарт. Секако, најпознатата градба во Стразбур е готската катедрала, чие целосно име е „Катедрала Нотр-дам де Стразбур“.
Градот Колмар во Франција се смета за еден од најубавите градови во Европа кој изгледа како да излегол од бајките. Овој мал град нуди разнобојност која доминира во стариот дел на градот. Колмар со својата околина е вториот најсув град во Франција, што го прави идеален за одгледување на винова лоза – токму затоа градот ја доби титулата „Главниот град на елзаски вино“. Освен титулата, Колмар со своите прекрасни плоштади, фонтани и канали исто така се нарекува „Мала Венеција“ (Le Petite Venise). Овој мултиград е дом на Фредерик Бартолд, кој ја дизајнирал Статуата на слободата, како и на сликарот Мартин Шонгауер.

Стразбур – Колмар за 8-ми Март 3НП

Термин 07 Март

1 ден 07.03.201СКОПЈЕ –ХАЛШТАД– САЛЗБУРГ

Состанок со групата на паркингот кај спортски центар „Борис Трајковски“ во 13.30 ч. и поаѓање за Салзбург во 14:00 часот. Дневно и ноќно возење низ Србија,Хрватска и Словенија со попатни паузи за одмор и царински формалности.

2 ден. 08.03.201ХАЛШТАДСАЛЗБУРГ

Пристигнување во Халштад во утринските часови. Прошетка низ малото селце Халштад кој се наоѓа во подножјето на планинскиот масив ДАХШТАЈН (Dachstein) кој е дел од Австриските Алпи и на бреговите на истоименото езеро кое го одзема здивот со својата уабвина и изглед како од бајките. Слободно време за прошетка покрај езерото кое UNESCO го има ставено под своја заштита. Во договорено време поаѓање за Салзбург. Сместување во хотел и краток одмор. Во попладневните часови продолжуваме кон центарот на Градот (со јавен превоз), пешачка тура: Дворец Мирабел и градина, куќата на Моцарт, стариот плоштад, плоштадот на Моцарт, катедрала, глокеншпил, надбискупска резиденција, најстарите гробишта и најстариот ресторан во Европа од VIII век. Слободно време за одмор и индивидуални активности. Враќање во хотел.  Ноќевање.

3 ден. 09.03.201САЛЗБУРГ – СТРАЗБУР

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот.  Патувањето продолжува кон Стразбур. Пристигнување во пладневните часови во Стразбур,разглед на градотсо локален водич (факултативно) плоштадотКлеберкатедралата Нотр Дам, Астрономскиот часовник сместен во самата катедрала, куќа Kammerzellод XVвек, квартотМалатаФранцијасотипичнишаренифасадинаАлзас, Плоштадот де Републик, театарот, Европскиот парламент и Советот на Европската унија… Слободно времеза индивидуални активности и прошетка.Сместување во хотел. Слободна вечер за одмор. Ноќевање.

4 ден. 10.03.2018 СТРАЗБУР – КОЛМАР – БАЗЕЛ- СТРАЗБУР

Појадок. После појадокот можност за целодневен факултативен излет во Колмар и Базел. Живописното градче КолмарсесметазанајубавиотградвоЕвропа. Овојдревенфранцускиграддатирауштеод 823 година, асостатусотнаслободенградсездобилво 13 век, завреметонаСветотоРимскоЦарство. СотекотнавреметовластаврзградотсеменувалапомеѓуФранцијаиГерманија, запоВторатаСветскавојнаипрочуенатабитканареченаКолмарскиџеб, конечнодаиприпадненаФранција. СенаоѓаворегионотАлзасиимаоколу 67.000 жители, разглед на градот: историскиот центар, црквата Св. Мартина, Доминиканска црква, Музејот Бартолди, Музеј Унтерлинденслободно претпладне за индивидуални прошетки низ центарот на градот. Во попладневните часови поаѓање за Базел, Швајцарија. Пристигнување во Базел и разглед на центарот на градот пешачкатура: Сојузниот парламент, катедралите и градските кули со часовник, трговската улица Kramgase која е под заштита на УНЕСКО, мостовите на Рајна и нејзините брегови кои Швајцарците често ги користат за одмор и рекреација. Слободно време за индивидуална прошетка низ центарот на градот. Во вечерните часови враќање во Стразбур. Ноќевање.

5 ден. 11.03.2018 СТРАЗБУР – СКОПЈЕ

Појадок. После појадокот напуштање на хотелот, се упатуваме кон центарот на Стразбур. Слободно време за прошетка и индивидуални активности како и можност запосета на некои од музеите на Стразбур како и можност да се иксачите на камбанаријата на катедралата НотрДам која нуди прекрасен поглед на градот.Во попладневните часови можност за крстарење со панорамско бродче(факултативно)по реката ИЛ (Ill) и каналот Des Faux Remparts која го обиколува центарот на (Grand Île) Стразбур и историскиот дел La Petitt France. Во вечерните часови заминување за Скопје.

ден. 12.03.201СКОПЈЕ

Пристигање во Скопје во вечерните часови.

 

 ЦЕНА ЗА УПЛАТИ ДО 31.01: 239/ 14.810 ден.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 249€/15.430 ден

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ СТРАЗБУР – КОЛМАР ЗА 8-МИ МАРТ Е ВКЛУЧЕНО:

 • Превоз со високотуристички автобус
 • Сместување во хотел 3* во Салзбург – 1НП (ноќевање со појадок)
 • Сместување во хотел 2*/3* во Стразбур – 2НП (ноќевање со појадок)
 • Разглед на Салзбург
 • Професионален лиценциран пратител за време целото патување

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ СТРАЗБУР – КОЛМАР ЗА 8-МИ МАРТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:

 • Целодневен излет во Колмар и Базел – 45€
 • Разглед на Стразбур со локален водич- 15
 • Крстарење со панорамски брод во Стразбур – 15€
 • Туристичка такса во хотел во Стразбур– 2-5€ по лице на ден
 • Патничко осигурување без франшиза – 190 ден.

 

НАПОМЕНА:

 • Организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата
 • За реализација на овој аранжман потребен е минимум од 45 патници

 

Колмар

 

 

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ И ОСТАНАТИТЕ НАШИ ПОНУДИ ЗА 8-МИ МАРТ НА СЛЕДНИОВ ЛИНК