ПАКЕТ ПРОГРАМИ ЗА КРИТ – ГРЦИЈА ЛЕТО 2018

Крит е најголемиот остров во склоп на Грција и петти најголем во медитеранскиот регион (зад Сицилија, Сардинија, Кипар и Корзика). Најисточната и најзападната точка на Крит се оддалечени 260 километри. Во најширокиот дел, овој долгнавест остров достигнува 60 километри, а во најтесната се смалува на едвај 12. Сѐ на сѐ, Крит зафаќа површина од преку 8.000 метри квадратни, а неговиот прекрасен брег е со должина од повеќе од 1.000 километри.
Уште пред речиси 5.000 години, на Крит се забележани зачетоците на европската и светската култура и цивилизација, со развојот на Минојската култура, којашто со векови потоа доминирала со Средоземното Море. Денес можеме да им се восхитуваме единствено на остатоците од оваа култура, раштркани насекаде по прекрасниот остров оддалечен само 160 километри од грчкото копно.

ПАКЕТ ПРОГРАМИ ЗА КРИТ

ГРЦИЈА ЛЕТО 2018

Искусете го неверојатниот спој на Егејското и Средоземното Море. Ова лето, отпатувајте на магичниот медитерански остров Крит, на незаборавен одмор…

Најјужниот и најнаселен остров во Грција претставува дестинација за активен и разновиден одмор, место што постојано ќе ви создава чувство на восхит, за на крајот да посакате да останете барем уште десетина дена…

Zantina Hotel 2* – Rethimno, Crete

Периоди

01.06-16.06.18

23.09-30.09.18

17.06-14.07.18

26.08-22.09.18

15.07-25.08.18

Чартер програма по лице, за 7 ноќевања

Double Room Garden View

280 310 340

Studio Garden View

280 310 340
Double Room Sea View 290 320

360

One Bedroom Apartment Side Sea View* 275 300

335

Цените се дадени во евра, по лице и вклучуваат:

–          Авио билет Солун – Крит – Солун (секој понеделник, среда, петок, недела)

–          Багаж до 20кг по лице и 5кг рачен багаж

–          Трансфер аеродром – хотел – аеродром

–          7 ноќевања во наведениот хотел, во двокреветна соба, на база на ноќевање со појадок

–          *Минимум сместување 4 возрасни лица

 

Во цените не е вклучено:

–          Трансфер Скопје – Солун – Скопје (организираме трансфер – на барање)

–          Туристичка такса која се плаќа на лице место во хотелот која изнесува од 0.50 до 4.00 еур (во зависност од категоризацијата на хотелот) по соба, на ден

 

 

Nikos 2* – Malia, Heraklion, Crete

Периоди

27.05-16.06.18

23.09-06.10.18

17.06-14.07.18

26.08-22.09.18

15.07-25.08.18

Чартер програма по лице, за 7 ноќевања

Double Room

250 280 350
Triple Room* 250 285

350

Цените се дадени во евра, по лице и вклучуваат:

–          Авио билет Солун – Крит – Солун (секој понеделник, среда, петок, недела)

–          Багаж до 20кг по лице и 5кг рачен багаж

–          Трансфер аеродром – хотел – аеродром

–          7 ноќевања во наведениот хотел, во двокреветна соба, на база ноќевање со појадок

–          *Минимум сместување 3 возрасни лица

 

Во цените не е вклучено:

–          Трансфер Скопје – Солун – Скопје (организираме трансфер – на барање)

–          Туристичка такса која се плаќа на лице место во хотелот која изнесува од 0.50 до 4.00 еур (во зависност од категоризацијата на хотелот) по соба, на ден

 

 

 

Edem Beach 2* – Adele, Rethimno, Crete

Периоди

01.05-03.06.18

04.06-16.04.18

23.09-30.09.18

17.06-14.07.18

26.08-22.09.18

15.07-25.08.18

Чартер програма по лице, за 7 ноќевања

One Bedroom Apartment*

300 315 370 440

One Bedroom Apartment**

285 300 350

410

One Bedroom Apartment*** 275 285 330

385

Цените се дадени во евра, по лице и вклучуваат:

–          Авио билет Солун – Крит – Солун (секој понеделник, среда, петок, недела)

–          Багаж до 20кг по лице и 5кг рачен багаж

–          Трансфер аеродром – хотел – аеродром

–          7 ноќевања во наведениот хотел, во двокреветна соба, на база на полупансион

–          *Максимум сместување 2 возрасни лица

–          **Максимум сместување 3 возрасни лица

–          ***Максимум сместување 4 возрасни лица

 

Во цените не е вклучено:

–          Трансфер Скопје – Солун – Скопје (организираме трансфер – на барање)

–          Туристичка такса која се плаќа на лице место во хотелот која изнесува од 0.50 до 4.00 еур (во зависност од категоризацијата на хотелот) по соба, на ден

 

 

 

Agrabella 3* – Hersonissos, Heraklion, Crete

Периоди

04.06-10.06.18

11.06-10.07.18

16-30.09.18

11.07-20.07.18

27.08-15.09.18

21.07-26.08.18

Чартер програма по лице, за 7 ноќевања

Double Superior- BB

340 380 425 505

Double Superior – HB

375 420 455

540

Double Superior – AI 475 510 555

640

Цените се дадени во евра, по лице и вклучуваат:

–          Авио билет Солун – Крит – Солун (секој понеделник, среда, петок, недела)

–          Багаж до 20кг по лице и 5кг рачен багаж

–          Трансфер аеродром – хотел – аеродром

–          7 ноќевања во наведениот хотел, во двокреветна соба, на база на ноќевање со појадок, полупансион или all inclusive

 

Во цените не е вклучено:

–          Трансфер Скопје – Солун – Скопје (организираме трансфер – на барање)

–          Туристичка такса која се плаќа на лице место во хотелот која изнесува од 0.50 до 4.00 еур (во зависност од категоризацијата на хотелот) по соба, на ден

 

 

Anemi Studios and Apartments – Stalis, Heraklion, Crete

Периоди

20.04-26.05.18

27.05-16.06.18

23.09-06.10.18

17.06-14.07.18

26.08-22.09.18

15.07-25.08.18

Чартер програма по лице, за 7 ноќевања

Studio 2pax

275 295 315 390

Studio 3pax

265 265 280

340

Maisonette/Apartment* 255 255 290

330

Цените се дадени во евра, по лице и вклучуваат:

–          Авио билет Солун – Крит – Солун (секој понеделник, среда, петок, недела)

–          Багаж до 20кг по лице и 5кг рачен багаж

–          Трансфер аеродром – хотел – аеродром

–          7 ноќевања во наведениот хотел, во студио или мезонет

–          Минимум сместување 4 возрасни лица

 

Во цените не е вклучено:

–          Трансфер Скопје – Солун – Скопје (организираме трансфер – на барање)

–          Туристичка такса која се плаќа на лице место во хотелот која изнесува од 0.50 до 4.00 еур (во зависност од категоризацијата на хотелот) по соба, на ден

 

 

 

Hermes Hotel Malia 2* – Malia, Heraklion, Crete

Периоди

27.05-16.06.18

23.09-07.10.18

17.06-14.07.18

26.08-22.09.18

15.07-25.08.18

Чартер програма по лице, за 7 ноќевања

Studio for 2pax Pool/Mountain View

285 300 375
Studio for 3pax Pool/Mountain View* 275 285

350

Цените се дадени во евра, по лице и вклучуваат:

–          Авио билет Солун – Крит – Солун (секој понеделник, среда, петок, недела)

–          Багаж до 20кг по лице и 5кг рачен багаж

–          Трансфер аеродром – хотел – аеродром

–          7 ноќевања во наведениот хотел, во двокреветна соба, на база на ноќевање со појадок

–          *Минимум сместување 3 возрасни лица

 

Во цените не е вклучено:

–          Трансфер Скопје – Солун – Скопје (организираме трансфер – на барање)

–          Туристичка такса која се плаќа на лице место во хотелот која изнесува од 0.50 до 4.00 еур (во зависност од категоризацијата на хотелот) по соба, на ден

 

 

 

Triton Malia 3* – Malia, Heraklion, Crete

Периоди

26.04-26.05.18

27.05-16.06.18

23.09-06.10.18

17.06-14.07.18

26.08-22.09.18

15.07-25.08.18

Чартер програма по лице, за 7 ноќевања

Double Room

310 360 430

475

Цените се дадени во евра, по лице и вклучуваат:

–          Авио билет Солун – Крит – Солун (секој понеделник, среда, петок, недела)

–          Багаж до 20кг по лице и 5кг рачен багаж

–          Трансфер аеродром – хотел – аеродром

–          7 ноќевања во наведениот хотел, во двокреветна соба, на база на all inclusive

 

Во цените не е вклучено:

–          Трансфер Скопје – Солун – Скопје (организираме трансфер – на барање)

–          Туристичка такса која се плаќа на лице место во хотелот која изнесува од 0.50 до 4.00 еур (во зависност од категоризацијата на хотелот) по соба, на ден

 

 

 

За секој друг потребен аранжман (број на ноќевања, број на лица, тип на соба), контактирајте не на нашите телефонски броеви или на нашиот маил.

 

 

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ И ОСТАНАТИТЕ НАШИ ПОНУДИ ЗА ЛЕТО 2018