Патувај и збогати се!!! Изрека добро позната, можеби звучи клише но сепак е вистина. Зошто луѓето обично патуваат? Со што тоа патувањето те прави побогати? Денес во 21 век сите сме во трка со времето, работата, учење на нови вештини, стекнување на нови звања. Тоа се случува се со цел да бидеме подобри и да бидеме […]

Практични совети за мир во патувањето. Список на се што мислиме дека жената-патник треба да ги знае за да го извлече најдоброто од патувањето. Помалку е всушност повеќе, кога станува збор за патување; Да бидете модерни е најважното нешто со секој дел од светот; Бидете модерни, но следете го и кодексот на облекување на посетената […]

Од искуство знаеме дека Европа е преполна со одлична храна. Па, дури и оние земји кои немаат добра репутација за фантастична храна, сепак успеаа да се пласираат со своите специјалитети. Повелете листа на едни од најдобрите специјалитети низ Европа. Белгија Една од државите која ќе ви подари добро искуство со храната е Белгија. Во оваа […]

     Еден од најголемите градови во светот, Истанбул. Град на два континента, Град на бројни раскрсници, Град на седумте ридови…ГРАДОТ НА СОНИШТАТА… Многубројни прекари кои гордо ги носи, овој прекрасен град, а да ја зборуваме и вистината убаво му стојат.   Комплетна комбинација на историја и географија, и уште многу повеќе куполи и минариња, магичен […]

Печени костени, варено вино, магијата на Божиќ… милиони магнетни елементи кои создаваат чудо и привлекуваат да се посети Прага во декември за време на божиќниот пазар. На сите страни прослава со добро расположение кое ечи во скоро секоја улица во Прага. Духот на Божиќ тука ќе создаде прекрасна илузија во вашите срца. Сигурно се прашувате Зошто […]

Сакате да патувате, но… заборавивте да посадите дрво со пари..? Секој сака да патува.. НОРМАЛНО… па за тоа дури и последната паричка од џебот ја трошиме на ова задоволство. Постојат многу начини за да заработувате, а воедно и да патувате. Па, доколку сте зависник од патување, ви препорачуваме да ги засукате ракавите и да најдете […]

Среќа Сите ние што постоиме… сме среќни. Секој на различен начин ја доживува среќата, секој сака да биде среќен и тоа СЕКОГАШ. Животот понекогаш може да не стави во меланхолија, а излезот ние самите го наоѓаме… Па затоа константното одржување на среќата зависи токму од самиот себе, бидејќи животот го носи непредвиденото. Еве некои работи […]

     Во пред-христијанските времиња, многу луѓе верувале дека духовите од подземниот свет на мртвите тела би можеле да го посетат светот на живите. Според легендите се верува дека во ноќта на 31 октомври, духовите можат да му наштетат на живиот свет. За да се избегне ваквото верување, луѓето почнале да се облекуваат како духови со […]

Најубавото место на светот! Во животот некои нешта никогаш не се враќаат: каменот фрлен, зборот изговорен, можноста изгубена, времето поминало, љубовта која не се бори… Еден ден Бог се изморил од злите луѓе. Решил да се сокрие за да види како луѓето сами ќе решаваат за своите животи. Дали научиле нешто од животот. Го прашал […]

Сакате да се исхранувате ЗДРАВО? Доколку се придржувате кон здрав живот, ова е нешто што ќе ве интересира. Кремасти, освежителни, вкусни и здрави смути рецепти, кои ќе ви дадат енергија за целиот ден. Започнете го вашиот ден со еден од нашите рецепти. Сите од овие рецепти се лесни за припрема, и ќе ви одземат само […]