Златниот град во есен, вистинско време кога можете да уживате во порелаксиран одмор. Прага не залудно го носи епитетот на златен град, кој во есен го доживува својот полн сјај! Златниот град е шармантен во текот на целата година, но во есен можете да ги искусите најубавите панорамски прошетки. Овој град е како богатство за откривање. Културно […]

Ако не и се лутите премногу што го заменува летото и и се препуштите ќе забележите дека есента е на некој начин како втора пролет. Добредојде есен! Романтична и полна со нови предизвици. Еве неколку идеи како да уживате во есенските денови и зошто да им се радувате: Времето. Конечно уживајте во добрата клима, потсетете […]

Дестинација Романија нека биде вашиот избор за 2017 година. Спакувајте ги куферите и нека патот ве упати кон оваа прекрана земја. Седумте наследени споменици кои се во рацете на УНЕСКО, се уникатен пејзаж кој краде длабоки воздишки како и богатата култура и традиција, вкусната храна и пријателските луѓе се она со што Романија ќе ве […]