Закинтос, остров што вреди да го истражите!

Закинтос Закинтос е еден од 7-те јонски острови, остров богат со историја, традиција и прекрасни плажи. Тој е најјужниот остров на Јонско море, остров што вреди да се посети еднаш во животот. Овде се наоѓаат прекрасни песочни плажи од кои застанува здивот. Најпозната и најфотографирана плажа е плажата Навагио.   Оваа плажа е атрактивна заради белиот […]